Uncategorized

BBG1- round1- round2- 24 hét tapasztalatai:

BBG1- round1- round2- 24 hét tapasztalatai:

Screen Shot 2017-07-18 at 16.24.35.png

A kis bejegyezésem a 24 heti BBG tapasztalataimon alapul. Remélem hasznosnak találjátok majd!

1.Fogadd el önmagad.
Fogadd el, hogy te is ugyanolyan ember vagy, mint bárki más, és neked is jogod van olyan közösségbe tartozni, ahol szeretnek és elfogadnak!  Hungarian BBG Girls (Kayla Itsines) csoport pont ilyen.
Ha már úgy érzed, készen állsz, fogd meg azt a kilincset és bújj elő, akarom mondani csatlakozz 🙂

2. Ha nekiállsz, akkor csak magadért tedd. Hogy TE jobban érezd magad a bőrödben. Mindig helyezd magad előtérbe, Ha nem magad miatt teszed annak csak visszaesés lesz a vége. Ez esetben igenis merjünk önzőek lenni és csak magunkat figyelembe venni.

3.A kifogás nem állhatja el a változtatás útját.
Ha az időbeosztásod szűkös, vagy az anyagiak se lehetsz nagy bajban, tervezz újra! A jó hír pedig az, hogy otthon is tudod csinálni! Én is így teszem a mai napig. (Nálam ez dzőterem fóbia miatt is)

4. Ne félj! Nincs mitől félned!  Lehetsz kezdő vagy haladó, anyuka, nagymama, alacsony, magas  ha megtalálod önmagad és a kellő kihívást csak nyerhetsz vele.
Ha nagyon kezdőknek érzed magad készült Kaylanak egy bevezető, 4 hetes gyakorlatsorral is, ami felkészít majd a teljes 12 hetes BBG programra.

5. Kell, hogy legyen 28 perced magadra egy nap!  Ennyit mindenki megérdemel!

6.Hosszú út van még előttem/ed, de hátra pillantok a vállam fölött, és megnézem  meddig jutottam. Itt nem éri meg megállni!

7. 5.hét hétfője- Újra megmozdulni kihívás volt a javából. Küzdelmes volt, igen, de minden percért megérte, mert most érzem igazán magam újra erősnek, fittnek, a változás pedig 5 hét után már kimondottan látszik!  Pedig még nagyon az elején tartok.

8.Nehéz. Igen nehéz. Újra nehéz, de nem állok meg!

9. Ma már egyetlen dolog motivál csupán. Jól akarom érezni magamat a bőrömben.

10. Egy kis szabadság! LISS- 8 hétig utáltam. Ma már nem tudok leállni. Meg volt az első 12 kilóméter futásom. Tudom ez nem ‘alacsony intenzitású kardió’ volt, de ennyi szabadságot innentől kezdve adok magamnak. Csak tudjak megállni.  A lényeg, hogy a pulzusod 140 felett legyen.

11. Nyújtás, nyújtás, nyújtás!
A vasárnapi pihenőnap alkalmával mindig nyújtsuk sokat, a legjobb szerintem erre a jóga! fontosnak találom a nyújtást, igyekszem többször jógázni. Ezáltal megelőzhető a sérülés és csökkentsük a várhatóan fellépő izomfáradtságot ,izomfájdalmatis. Nem beszélve arról, hogy a jóga nemcsak a testünknek, hanem a lelkünknek is jót tesz.

12.
12.hét- Nem ismerem meg azt a lányt a képről aki voltam.

13.Hova tovább?
BBG2, vagy újra a BBG1? Vagy más? – A döntés a Te kezedben van!
Bizony van folytatása! 24 különböző heti edzéstervet osztott meg Kayla, pluszban az új őrület a BBG Stronger. Egy  a végtelenségig tudjuk ezt folytatni, és egy új, egészséges életformát alakíthatunk ki magunknak.

14.Újra elkezdtem a BBG1- t, csak nagyobb súllyal , orvosi ajánlás végett.
Azt gondoltam az első hét annyira könnyű lesz a 12 hét után, de tévedtem!
15.Nem nagyon volt olyan edzés, ahol mind a két kört le tudtam volna nyomni kétszer a 28 perc alatt. Mostanra nagyon sokat fejlődött az állóképességem és az izmaim is megerősödtek, úgyhogy ha nem is mosolyogva, de elegenedő kitartással képes vagyok végig csinálni mind a két kört kétszer.

16.Teljesen elengedtem a mérleget.
Ha mérlegeled magad, ne tedd állandóan, vagy ha igen,ne ez legyen a nap első tevékenysége! Kayla azt írja a könyvben, hogy ha méred magad, akkor minden héten azonos időben, azonos körülmények között, azonos mérlegen tedd. A célod még mindig az, hogy erős és fitt legyél, nem pedig az áhított súly- az izom tömeggel jár! A látvány többet ér a tükörben, vagy az, hogy egy halom ruhával mászol el a varrónőhöz több centit bevetetni a ruháidból.
Ha belefér az új ruhák vásárlása sem lehet akadálya annak, hogy ne térj el az útról.

17.Álmosság. Menj és aludd ki magad!
Nem szabad lebecsülni a minőségi alvás és pihenés fontosságát. A szervezetnek minimum 6-8 órára van szükséges ahhoz, hogy ki tudja pihenni magát, fel tudjon készülni a következő napra. Alvás közben regenerálódnak az izmok és több létfontosságú biológiai folyamat játszódik le az alvás során. Ha nem alszol eleget hosszú távon teljes kimerülést és kiégést okozhat.

18.Elcsábultunk?
Ha egy héten megeszel egyszer egy kis adag bónusz szénhidrát adagot, baj nem lehet akkor ha cukormentes, (vagy ch csökkentett)- a lényeg, hogy beleférjen az étrendedbe.
Ne felejtsük el: 70% étkezés, 30% edzés.

19.A dolog lelke a tudatosságban rejlik! Megtanultam tudatosnak lenni.

20.Ma már minden könnyebb.
Legalább tíz éven keresztül nem bírtam kikelni az ágyból 7 óra előtt. Mára már ez sem jelent problémát.
Amikor korán reggel kelsz fel, látod fénybe borulni a várost, hallod amint a csendből zaj lesz, hallod a madarak rgegeli énekét és érzed, hogy csodálatos nap elé nézel. Alakítsd ki a mindennapi rutinodat.
A Dalai Láma szerint “mindennap úgy gondolkodsz, ahogy felébredsz”, ezért ha szerencsésnek és elégedettnek érzed magad ébredéskor, az egész napod be lesz aranyozva.

21.Régen a lustaságot híve voltam. Be kell vallanom.
Ma már az általános edzettség nyújtotta közérzetemet szeretem és ezt a lustasággal semmi pénzért nem cserélném el!

22. Figyeljünk a folyadékbevitelre!
A táplálkozás mellett ugyanolyan fontos a folyadék háztartás egyensúlya edzés előtt is. Nyáron meg még fontosabbá válik! Nem elég ha közvetlenül az edzés előtt iszol pár korty vizet. Talán a leghatásosabb ha az edzés előtt 2 és 4 órával is iszol 3-4 deciliter vizet.

23. Pozitívan!
„Minden fejben dől el.” „Megvolt fejben.” „Ott volt fejben.”Ez az a mantra, amit a pozitív gondolkodás lényege alatt, a sikeres események után szoktunk használni, például, amikor valaki felgyógyul egy nagyon súlyos betegségből.Tudományos tény, hogy azok a betegek, akik maguk is akarják a gyógyulást, nagyobb számban gyógyulnak meg könnyebben és gyorsabban, mint azok, akik lemondanak a saját gyógyulásuk esélyéről. Sok-sok felmérés és statisztika bizonyítja ezt.

Ma már magam is a gyógyultak közé tartozom! PCOS/IR/RÁK

24.Üdvözöllek fitt, boldog, egészséges és kiegyensúlyozott énem!

x,

Szofi

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s