Eleget alszunk?

Az idő nem megy gyorsabban, bár mindig hallom , de nem rohannak el az éveink sem.
A mai rohanó világban nem jut időnk arra, hogy odafigyeljünk a helyes alvásra. Sajnos az elmúlt egy hónapban nekem sem jutott időm aludni.

alvós
Erre szeretném most felhívni a figyelmet.

Az alvás elengedhetetlen szervezetünk megfelelő működéséhez. A kevés alvás negatív elváltozásokat eredményez szervezetünkben. Számos krónikus betegség alakulhat ki, ezek közül a magas vérnyomást, a krónikus elhízást és a depressziót emelném ki. Az immunrendszer egy idő után legyengül, rosszabbodik a  memória és sokkal ingerültebbek leszünk.
Fel alá szaladgáltam a lakásban indulás előtt, mert nem találtam a kulcsom és a bérletem.
Az agyam nem pihent eleget, ez köszönhető részben a vizsgaidőszaknak, de legfőképpen magamnak, mert nem osztottam be jól az időmet. Agyunknak szüksége lenne a pihenésre, hogy regenerálódni tudjon. Először a rövid távú memória károsodik, majd ezt követi a hosszú távú.Annyi mindennel számolunk amikor életmódot váltunk.
Mégis kulcsfontosságú tényező marad a végén: az alvás.

Alvás közben regenerálódunk amely az egész szervezetünket érinti. Általában 6-8 óra pihentető alvás szükséges a legtöbb ember számára. A mennyiség és a minőség is fontos, nem mindegy, hogy kimerültem zuhanok az ágyba, vagy rákészülök.
Ha nehezen aludnál el, mint én a vizsgaidőszak alkamával, akkor szeretnék most pár hasznos információval szolgálni:
– a legfontosabb az, hogy még mielőtt orvoshoz és gyógyszerhez folyamodnánk tegyük fel magunkban a kérdést: mindent megteszek azért, hogy elegendő időm legyen aludni?
-minden a rendszeren múlik: igyekezzünk minden nap azonos időpontban elaludni és  felébredni. A testünk mindig meghálálja a rendszerességet.(gondoljunk pl. az edzésre.)
-Ne vigyük ágyba kütyüinket, ne végezzünk olyan tevékenységet ami fokozottabb aktivitást igényelne.

Ha rendszeresen sikerül magunkat jól kipihenni rövid időn belül érezni fogjuk a változást: sokkal összeszedettebbek leszünk, minden könnyebben fog menni, jobban fogunk koncentrálni és sokkal erősebbnek fogjuk magunkat érezni.
Tapasztald meg milyen, ha az egészséges életforma rendszeres 8 órás pihentető alvással párosul.
Minden nap rapadjunk meg valamit, amit aznap megpróbálunk egy kicsit jobban csinálni, mint máskor: ez lehet a pihentető alvás is.

X

Szofi

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s